Bramborový salát
- brambory 1 kg
Kapr
- citron 1 ks
Bramborový salát
- okurky 1 ks
Kapr
Bramborový salát
Postup přípravy
- Filety z kapra nasolíme, obalíme v hladké mouce, v rozmíchaném vajíčku, nakonec ve strouhance. Kapří filety osmažíme ve slunečnicovém oleji a podáváme s měsíčkem citronu.
- Důkladně omyté brambory vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Uvařené brambory necháme vychladit. Mezitím nakrájíme nadrobno cibuli, okurky a kopr. Po vychlazení brambory oloupeme a nakrájíme na rovnoměrné kostky.
- V rendlíku zahřejeme nálev z okurek se lžící slunečnicového oleje, solí, pepřem a koprem. Jakmile nálev začne vřít, stáhneme ho z plamene a zalijeme jím cibuli. Do nálevu zamícháme přibližně 2 lžíce hrubozrnné a 2 lžíce dijonské hořčice. Ve velké míse smícháme brambory, okurky, hrášek a hotový nálev. Dochutíme a před podáváním salát vychladíme.