Head
- máslo 200 g
Head
- cibule 1 ks
Cibulové chutney
Head
- víno 150 ml
Postup přípravy
Paštika: Očistíme játra, která nakrájíme na kostky. V pánvi na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme játra, až zesvětlají, zalijeme je vývarem a vínem. Osolíme, opepříme, přidáme bylinky. Přiklopíme a vaříme 10-15 minut doměkka. Vypneme a vlijeme do hlubší mísy s plochým dnem. Přidáme pokrájené povolené máslo a mixujeme dohladka. Přidáme tolik smetany, aby směs měla konzistenci hustší omáčky. Rozdělíme do nádobek, rozehřejeme 50 g másla a povrch paštiky zalijeme.
Cibulové chutney: Rozpustíme si máslo s olejem, přisypeme červenou cibuli a 40 minut podusíme. Přidáme vinný ocet, cukr, tymián a vaříme ještě 30-40 minut, až směs zkaramelizuje a tekutina se odpaří. Osolíme, opepřeme a necháme vychladnout. Podáváme k paštice a pečivu.