Náplň
- mascarpone 200 g
Jahodové těsto
- hladká mouka 150 g
Náplň
- cukr moučka 20 g
Jahodové těsto
- jahoda 200 g
- vanilkový cukr 1 lžička
- máslo 30 g
Čokoládové těsto
- plnotučný tvaroh 500 g
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 180 stupňů, připravíme těsta. Do mísy dáme suroviny na jahodové těsto kromě jahod a másla. Vypracujeme do hladké konzistence. Jahody svaříme a propasírujeme přes sítko. Máslo rozpustíme ve vodní lázni, šťávu z jahod a máslo přimícháme do těsta. Přidáme lžičku vanilkového cukru.
Ve druhé míse smícháme suroviny na čokoládové těsto kromě čokolády a másla. Čokoládu a máslo rozpustíme ve vodní lázni a přimícháme do těsta. Trochu čokolády si necháme na ozdobu. Obě těsta potřeme na pečicí papír a pečeme asi 25 minut.
Náplň: Do misky vložíme mascarpone, citronovou šťávu, tvaroh, cukry. Ingredience vyšleháme, dáme do cukrářského sáčku a necháme vychladit.
Coulis: Maliny povaříme a přepasírujeme přes sítko, tvořítkem vykrájíme z korpusu kolečka, na talíř dáme trochu krému, přilepíme na něj tmavý korpus. Cukrářským sáčkem nastříkáme krém, přilepíme jahodový korpus. Opět nastříkáme krém a na konec přilepíme čokoládový korpus. Maliny obalíme v moučkovém cukru. Navrch dortíku dáme trošku krému. Dozdobíme malinou, snítkou máty a borůvkou. Na talíř natřeme malinové coulis, trošku čokolády a pocukrujeme.