Head
- cibule
- rajče
- rajčatový protlak
- bobkový list
- nové koření 5 kuliček
- černý pepř 5 kuliček
- cukr krystal 2 PL
- citronová šťáva
- máslo
- olej
- sůl
Postup přípravy
- V hrnci si rozpustíme na mírném plamení máslo a podlijeme olejem. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme plechovku loupaných rajčat a trochu rajčatového protlaku a necháme vše podusit. Důkladně rozmixujeme ponorným mixérem a přidáme zbytek protlaku s vodou. Do gázy si zabalíme černý pepř, nové koření a bobkový list, zavážeme a vhodíme do polévky. Přidáme dvě lžíce cukru krystal, špetku soli a šťávu z půlky citronu. Vše promícháme a jdeme na drobení.
- Drobení: Do misky si dáme tak 6 lžic hladké mouky, jedno vejce a trošku vody. Promneme a pomocí struhadla nastrouháme do vroucí polévky, kde se těsto dovaří.