Suroviny
- kuřecí prsa 1 kg
- tortilla 5
- čedar 2
- černé fazole 1
- avokádo 4
- paprika 2
- rajče 1 kg
- limetka 1
- koriandr
- cibule 1-2
- zakysaná smetana
- tacos koření
- olivový olej
- sůl 1 ML
- pepř
Postup přípravy
- Nejprve si připravíme kuřecí prsa, přidáme sůl, pepř, tacos koření a dáme do pomalého hrnce, přidáme rajčata, papriku, trochu vody, vaříme cca 5 hodin. Mezitím, než se uvaří maso, připravíme si domácí guacamole: oloupeme dozrálá avokáda a vidličkou rozmačkáme, přidáme sůl a pepř – přidáme šťávu z limety, aby nám avokáda nezhnědla. Přidáme i najemno nakrájená cherry rajčata a koriandr.
- Teď si připravíme domácí pico de gallo, jedná se o salsu, potřebujeme nakrájená rajčata, cibuli, koriandr, opět ochutíme limetou, pepřem, solí a tacos kořením. Zeleninu krájíme na mini kousky. Maso máme již hotové a vidličkou ho natrháme, vezmeme si tortillu, proložíme ji čedarem, přidáme maso, pico de gallo, fazole a zapečeme na grilu nebo orestujeme na pánvi.