Těsto
- olej 100 ml
- mléko 100 ml
- polohrubá mouka 100 g
- vejce 4
- moučkový cukr 200 g
- hladká mouka 100 g
Krém
- mléko 1 l
- cukr krupice 4 PL
- vanilkový pudink 1
- čokoládový pudink 1
- zakysaná smetana 3
- moučkový cukr 1 PL
- vanilkový cukr 1
- skořicový cukr
Postup přípravy
- Všechny ingredience na těsto si dáme do misky a šlehačem smícháme dohromady, těsto si vylijeme na plech vyložený pečicím papírem. Uvaříme si pudinkové krémy z mléka, cukru a pudinku. Zvlášť čokoládový a zvlášť vanilkový.
- Ještě teplý pudink rozlijeme na těsto. Vložíme do trouby a pečeme dozlatova na 180 °C, po upečení necháme piškot vychladnout. Zakysanou smetanu smícháme s oběma cukry a natřeme na piškot. Posypeme skořicí. A necháme v lednici ztuhnout.
Autor receptu: Kateřina Stodolová