Na fazolky
Postup přípravy
- Pštrosí steak: Plátky masa osolíme, opepříme, potřeme rozmačkaným česnekem, dáme do mísy, zalijeme olivovým olejem, přidáme rozmarýn a pořádně rukou propracujeme – necháme odležet. Pak opečeme z každé strany na pánvi asi tři minuty. Poté přendáme na plech na pečicí papír a pečeme ještě v rozpálené troubě tak dlouho, jak má kdo rád maso propečené. Mělo by stačit deset minut.
- Fazolky: V osolené vodě si předvaříme fazolky – stačí tři minuty. V pánvičce orestujeme cibulku s máslem dozlatova, přidáme uvařené fazolky, bylinkovou sůl, pepř, sójovou omáčku a dusíme asi deset minut.
- Smetanové brambory: Oloupané brambory uvaříme do poloměkka. Na pánvičce si orestujeme nakrájenou cibulku dozlatova s máslem. Uvařené brambory nakrájíme na plátky. Do zapékací misky postupně naskládáme ve vrstvách – plátky posolených brambor, smaženou cibulku s máslem, poslední vrstvou jsou brambory. Zasypeme nastrouhaným sýrem, a nakonec zalijeme šlehačkou. Vše dáme gratinovat do trouby na půl hodiny.