Suroviny
Postup přípravy
- Troubu rozehřejeme na funkci grilování, 225 °C. Plech vyložíme pečicím papírem, rozložíme na něj papriky a rajčata – ta ze spodní straně nakrojíme do X a vše dáme péct. Po 30 minutách vyndáme rajčata, papriky dál pečeme 20 minut. Rajčata necháme vychladnout, oloupeme a vykrojíme bubáka. Hotové papriky dáme do mísy, zakryjeme potravinářskou fólií a necháme pár minut zapařit. Zbavíme slupky i jadýrek.
- Ve větším kastrůlku rozehřejeme olivový olej. Šalotku i česnek očistíme, nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět. Zalijeme zeleninovým vývarem a přivedeme k varu. Do vývaru přidáme papriky, rajčata a vaříme 10 minut.
- Hrnec sundáme z plotny, přidáme čerstvou bazalku (lístky tymiánu – odstranit) a polévku rozmixujeme dohladka. Dochutíme špetkou chilli, šťávou z citronu, cukrem, solí a pepřem.