Head
- mouka 110 g
Postup přípravy
- jahoda 200 g
- plech
Head
- vejce 3
- jahoda 500 g
Postup přípravy
- nádoba
- plech ( - volitelné )
- omáčka
Head
- sirup 2 PL
Postup přípravy
Postup přípravy
- Nejdříve si připravíme jahody – 300 g jahod si nakrájíme na plátky a 200 g necháme na omáčku. Vymažeme si plech a troubu vyhřejeme na 180 °C.
- Do mísy dáme obě mouky, jedlou sodu, kokosový cukr. Do druhé nádoby rozklepneme 3 vejce, nalijeme smetanu, citronovou šťávu, rum, datový sirup, koření do perníku a kakao. Obsah obou nádob spojíme, pečlivě promícháme a vznikne nám tekuté těsto. To rozlejeme do středního pekáčku/plechu. Jahody na plátky položíme na vrch koláče a necháme péct cca 12–15 minut. Lepší je kontrolovat, až bude těsto hotové, vyzkoušíme špejlí. Zatímco se bude dezert péct v troubě, připravíme si jahodovou omáčku. To znamená rozmixovat, případně zredukovat na plamenu jahody s cukrem a vanilkou.