Játrové knedlíčky
- kuřecí játra - -
Postup přípravy
- Maso opláchneme a dáme do hrnce spolu se zeleninou a kořením, vaříme doměkka. Po uvaření vývar scedíme, maso obereme a vrátíme do polévky spolu s pokrájenou zeleninou.
- Játrové knedlíčky: Játra umeleme, přidáme oloupaný stroužek česneku utřený se solí, majoránku, vejce a dobře promícháme. Podle potřeby hmotu zahustíme strouhankou a vytvarujeme z ní mokrýma rukama malé hladké kuličky.
- Domácí nudle: Do mouky uděláme důlek, kam rozklepneme vejce. Vidličkou mícháme a dle potřeby přiléváme vodu. Těsto zpracujeme rukama, vytvoříme bochánky, následně placky, které necháme uschnout. Pak ostrým nožem nakrájíme nudle, které uvaříme v osolené vodě.