Máslová ponzu omáčka
- máslo 100 g
Suroviny
- flambovací pistol
Postup přípravy
Lososa nakrájíme na tenké plátky jako sashimi a oflambujeme pistolí tak, aby losos zůstal napůl syrový, ale na povrchu ogrilovaný. Cuketu nakrájíme na tenké nudličky julienne nebo ideálně na spiralizéru. Sušenou řasu namočíme na pět minut do vody a poté scedíme a nakrájíme na tenké nudličky. V mixéru rozmixujeme špenát, česnek, oleje, citrón a sůl. Vzniklé pesto promícháme s cuketou, mořskou řasou a klíčky. Batáty nakrájíme na spiralizéru, promícháme s olejem a dáme péct na pečicí papír na 180 °C na zhruba 25 minut. Všechny suroviny na omáčku pomalu svaříme v hrnci, dokud nevznikne jemná emulze.