Suroviny
- vejce
- bílek
- šlehačka 750 ml
- žloutek
- cukr krupice 200 g
- mandarinka
- cukr krupice 100 g
- hladká mouka 80 g
- šlehačka
- prášek do pečiva 1/2
- sáčky na zdobení 2
Postup přípravy
- Sněhové těsto: z bílků ušleháme sníh, do kterého postupně přidáváme cukr; těsto je hotové, když tvoří tzv. špičky. Piškotové těsto: celá vajíčka, žloutky a cukr šleháme do husté pěny a poté vmícháme mouku s rozmíchaným práškem do pečiva.
- Sněhové těsto dáme do sáčku, to samé uděláme s piškotovým těstem. Na plech nastříkáme ze sněhu 5 čar dlouhých cca 30 cm, s rozestupem cca 4 cm. Pak piškotovým těstem vyplníme vzniklé mezery. Tento postup provedeme i na druhý, připravený pečicí papír, tudíž máme připravené na pečení 2 placky.
- Pečeme ve vyhřáté troubě asi na 180 °C přibližně 10 minut dorůžova. Placky necháme vystydnout, přendáme na čistý pečicí papír. První placku potřeme vrstvou ušlehané šlehačky, poklademe ovocem, dáme opět vrstvu šlehačky a přiklopíme druhou plackou. Jemně přitlačíme. Necháme vychladit cca 2 hodinky. Jemně pocukrujeme.