Suroviny
- vejce 6
- citron 1
- vanilkový cukr 3
- polohrubá mouka 250 g
- mascarpone 400 g
- smetana ke šlehání (33%) 200 ml
- Ztužovač smetany 2
- cukr 250 g
- maliny
- jahody
- borůvky
- máta
Postup přípravy
- Rozklepneme si vejce do misky, přidáme trochu cukru a soli a vyšleháme, přidáme trochu oleje, stále šleháme, přidáme vanilkový cukr, kypřicí prášek do pečiva a polohrubou mouku, dále přidáme nastrouhanou citronovou kůru z půlky citronu. Troubu si předehřejeme na 175 °C, na pekáč si dáme pečicí papír a vylijeme těsto, dáme péct na 15 minut, poté vyndáme a necháme vychladit.
- Připravíme si krém z mascarpone a smetany. Do misky si dáme mascarpone, přidáme smetanu, vanilkový cukr a citronovou kůru z půlky citronu, vyšleháme. Potom rozkrojíme piškotové těsto na polovinu a naplníme krémem, na konec ho ozdobíme dle fantazie jahodami, malinami, borůvkami, lístkem máty.
Autor receptu: Petra Tokarová