Suroviny
- voda 6 šálků
- rýžový ocet 2 PL
- brambory (červenohnědé) 3 šálky
- kešu 1 šálek
- česnek 4-5 stroužků
- mořská sůl 1 ML
- lahůdkové droždí 2 PL
- sušená cibule 1 PL
- sušený česnek 1 PL
- bobkový list 3
- červená řepa 1
- avokádo 1
- kopr 1 svazek
- ředkvičky 1
- lanýžový olej
- mořská sůl
- černý pepř
Postup přípravy
- Jako základ polévky smícháme vodu, ocet, brambory, kešu, česnek, mořskou sůl, nutriční droždí, cibulový prášek, česnekový prášek a bobkové listy do velkého hrnce a přivedeme k varu. Jakmile směs přijde k varu a brambory jsou měkké, stáhneme z ohně. Necháme asi 20 minut vychladnout. Po vychladnutí vyndáme bobkové listy a přidáme směs do vysokorychlostního mixéru.
- Poté přidáme jeden kus syrové řepy. Mixujeme do hladka pomocí hadříku, který zakryje otvor víka, aby mohla unikat pára. Pokračujeme a v tomto kroku přidáme další řepu, dokud nedosáhneme požadované barvy.
- Ozdobíme dvěma až třemi plátky melounové ředkvičky, zralými kousky avokáda, několika snítkami nasekaného kopru, pár kapkami lanýžového oleje, posypeme maldonskou solí a čerstvě namletým černým pepřem.
Autor receptu: Soňa Dobyšar