Těsto
Postup přípravy
- Plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Kompot scedíme a višně vypeckujeme. V míse rozmícháme vejce s cukrem, přilejeme olej a mléko. Vyšleháme dohladka a posupně přidáme džem, kakao a ostatní sypké suroviny. Do těsta opatrně vmícháme vypeckované třešně.
- Troubu rozehřejeme na 180°C a v rendlíku si uvaříme pudink tak, že si do hrníčku odlejeme trochu mléka, ve kterém důkladně rozmícháme pudinkový prášek. Zbylé mléko a cukr přivedeme k varu, poté přimícháme rozmíchaný prášek a mícháme zhruba dvě minuty do zhoustnutí. Těsto vylijeme na plech. Horký pudink pak lejeme na těsto shora v pravidelné mřížce. Pečeme přibližně 40 minut. Před podáváním necháme alespoň hodinu vychladnout v lednici, aby se koláč dobře krájel.