Suroviny
- kuřecí prsa 500 g
 - sýr 100 g
 - sušená rajčata 100 g
 - slanina 100 g
 - hladká mouka 100 g
 - máslo 150 g
 - olivový olej 0.1 l
 - červená cibule 200 g
 - žlutá cibule 200 g
 - česnek 4 kus
 - cuketa 400 g
 - paprika 400 g
 - výhonky
 - rajčátka cherry 300 g
 - sůl
 - bílý pepř 5 g
 
Postup přípravy
V omytém a osušeném kuřecím prsu uděláme nožem kapsu, kterou naplníme sýrem, anglickou slaninou a sušeným rajčetem, kapsu uzavřeme a spíchneme párátkem. Maso na povrchu osolíme a zprudka opečeme na pánvi se všech stran, aby se maso „zatáhlo“. Potom pečeme v troubě cca 15 minut na 165 °C. Zeleninu nakrájíme na hrubší kousky a orestujeme i s česnekem na olivovém oleji, na závěr přidáme kousek másla zjemnění. Dochutíme bílým pepřem a solí. Můžeme přidat i kousky sušených rajčat, která nám zbyla. Z pečeného prsa vytáhneme párátko a překrojíme šikmo tak, aby byla vidět mozaika náplně. Do středu talíře připravíme „lůžko“ ze zeleniny a do jejího středu usadíme polovinu plněného prsíčka. Můžeme dozdobit výhonky – třeba ředkviček.