Suroviny
- kuřecí prsa 500 g
- sýr 100 g
- sušená rajčata 100 g
- slanina 100 g
- hladká mouka 100 g
- máslo 150 g
- olivový olej 0.1 l
- červená cibule 200 g
- žlutá cibule 200 g
- česnek 4 kus
- cuketa 400 g
- paprika 400 g
- výhonky
- rajčátka cherry 300 g
- sůl
- bílý pepř 5 g
Postup přípravy
V omytém a osušeném kuřecím prsu uděláme nožem kapsu, kterou naplníme sýrem, anglickou slaninou a sušeným rajčetem, kapsu uzavřeme a spíchneme párátkem. Maso na povrchu osolíme a zprudka opečeme na pánvi se všech stran, aby se maso „zatáhlo“. Potom pečeme v troubě cca 15 minut na 165 °C. Zeleninu nakrájíme na hrubší kousky a orestujeme i s česnekem na olivovém oleji, na závěr přidáme kousek másla zjemnění. Dochutíme bílým pepřem a solí. Můžeme přidat i kousky sušených rajčat, která nám zbyla. Z pečeného prsa vytáhneme párátko a překrojíme šikmo tak, aby byla vidět mozaika náplně. Do středu talíře připravíme „lůžko“ ze zeleniny a do jejího středu usadíme polovinu plněného prsíčka. Můžeme dozdobit výhonky – třeba ředkviček.