Kachna
- kachní
Bramborový knedlík
- hladká mouka 150 g
- hrubá krupice 100 g
Postup přípravy
- Kachnu osolíme, opepříme, posypeme tymiánem, podlijeme vodou a pečeme ve středně teplé troubě. Do šťávy při pečení kachny přidáme trochu pomerančové kůry a šťávy. Zbylý pomeranč oloupeme, nakrájíme na kolečka a krátce prohřejeme ve šťávě.
- Bramborový knedlík: Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Pak je nastrouháme na struhadle. K nastrouhaným studeným bramborům přidáme mouku, krupici, vejce a sůl. Vše důkladně promícháme, až vznikne hladké tužší těsto. Vypracujeme šišky, které vaříme na mírném ohni v utěrce na páře asi 20 minut. Pak knedlíky vyndáme a nakrájíme na plátky.
- Podáváme s dušeným sterilovaným zelím, bílým i červeným.