Salát
Zálivka
- kapary 1 lžíce
Head
- špenát 500 g
Head
- cibule 1/2
- česnek 2 stroužky
- listové těsto 2
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Panenku očistíme, řádně osolíme a opepříme. Poté ji rozdělíme na porce, které zprudka orestujeme ze všech stran. Sundáme z pánve a pomažeme hořčicí. Na pánvi s olivovým olejem orestujeme prolisovaný česnek, přidáme špenát, a počkáme, dokud se nevypaří voda. Žampiony očistíme a nasekáme. Cibuli nadrobno nakrájíme a orestujeme na oleji. Přidáme žampiony a restujeme, dokud se nevypaří všechna voda, pak necháme vystydnout. Potravinářskou fólii poklademe anglickou slaninou, přidáme špenát, houby a maso zabalíme jako bonbon. Stejně tak připravíme zbylé porce a na 20 minut dáme do lednice. Poté zabalíme pevně do těsta a dáme znovu chladit do lednice. Přendáme na plech a pečeme 25 minut při 180°C. Jídlo podáváme se salátem z polníčku, který trochu ochutíme.