Postup přípravy
- Z prosáté mouky s cukrem, vanilkového cukru, citronové kůry, špetky soli a nakrájeného másla uděláme (nožem nebo několika pulzy v robotu) drobenku a pak zpracujeme se žloutky na hladké těsto. Zabalíme ho a dáme ztuhnout. Předehřejeme troubu na 180 °C. Těsto rozdělíme na kousky velikosti vlašského ořechu, vtlačíme je rovnoměrně do formiček a ty rozložíme na plech. Pečeme dozlatova; trvá to asi 15 minut. Necháme pár minut stát ve formičce, potom košíčky vyklopíme a necháme úplně vychladnout.
- Z mléka, poloviny cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Zchladlý pudink bez škraloupu rozmixujeme dohladka a postupně zašleháme máslo, zbylý krupicový a vanilkový cukr. Krémem naplníme cukrářský sáček se širší trubičkou a ozdobíme košíčky. Navrch položíme ovoce a dáme ztuhnout do chladničky. Připravíme želé podle návodu na obalu (nejlíp ze šťávy z kompotu) a štětcem přeleštěte ovoce i krém. Chladíme minimálně 2 hodiny.