Korpus
- bílek 5 ks
- polohrubá mouka 5 lžic
- cukr 5 lžic
Krém
- mléko 1 l
- vanilkový pudink 4 ks
- žloutek 5 ks
- máslo 500 g
- bílé víno 150 ml
- moučkový cukr 200 g
Na dohotovení
- smetana ke šlehání 3 ks
- ztužovač šlehačky 3 ks
- hořká čokoláda 200 g
- tuk (100%) 50 g
- mandle (Lupínky)
Postup přípravy
- Bílky vyšleháme dotuha, přidáme cukr a mouku. Vzniklé těsto dáme na vysypaný plech a pečeme cca osm minut na 180°C, necháme vychladnout.
- Poté na korpus nalijeme rozpuštěnou čokoládu a dáme zatuhnout (malinko čokolády si necháme na ozdobení). Z mléka, vína, žloutků a pudinku si uvaříme tuhou kaši na krém (žloutky zašleháme do studeného mléka), necháme vychladnout a vyšleháme s máslem a cukrem.
- Krém natřeme na korpus s čokoládou a na něj dáme vyšlehanou šlehačku se ztužovačem.
- Dozdobíme čokoládou a mandlovými lupínky, necháme aspoň dvě hodiny ztuhnout.
Autor receptu: Kateřina Modráčková