Placky – krok 1.
- hladká mouka 120 g
Placky - krok 2.
- zelí bílé hlávkové 0.75 kg
Placky – krok 1.
- batát 125 g
Head
- japonská majonéza 0.3 kg
Placky – krok 1.
- dashi no moto 4 g
Postup přípravy
- Maso a krevety společně osolíme, opepříme a promícháme. Vkládáme společně na rozpálenou pánev, a když má obojí barvu, tak přidáme česnek a máslo, společně několikrát prohodíme a necháme stranou na ubrousku odpočinout. Placky ohřáté z mikrovlnky (2 ks) položíme na talíř, křížem lehce přelijeme omáčkou a majonézou, obě placky posypeme jarní cibulkou, levou placku tuňákem a na pravou dáme kostky svíčkové a na ně položíme do sebe krevety.
- Placky: Vše důkladně promícháme, necháme v míse, přetáhneme potravinářskou fólií a necháme v lednici odpočívat minimálně 1 hodinu. Do odpočinuté směsi postupně vmícháme vejce, zázvor, mouku, a nakonec postupně přidáváme zelí. Placky pečeme v lívanečníku na středně vyšším teple s trochu větším množstvím oleje. Neustále se musí směs promíchávat, jelikož řídké pojivo se usazuje u dna. Také je nutná trpělivost při pečení a vychytat si správný moment otáčení. Příliš brzy se směs rozpadá, a příliš pozdě je moc tmavá. Skladuje se v mrazu, z kterého se dává ohřát do konvektomatu na cca 5–7 minut při 180 °C. Okonomiyaki omáčka: Pouze důkladně promíchat metlou.