Suroviny
Postup přípravy
- Sušenky nadrtíme, dáme do misky a zalijeme rozpuštěným máslem. Promícháme, a pokud je směs suchá, přidáme ještě rozpuštěné máslo, aby se směs nedrolila. Do koláčové formy dáme pečicí papír a hmotu ze sušenek do formy natlačíme tak, aby byla rozprostřena až ke krajům. Poté dáme do lednice vychladit.
- Na krém si v jedné misce rozmícháme mascarpone s moučkovým a vanilkovým cukrem. V druhé misce si vyšleháme šlehačku a poté obě směsi opatrně smícháme stěrkou. Vytáhneme korpus z lednice, pomažeme ho pomerančovou marmeládou a potřeme vzniklým krémem.
- Pomeranč nakrájíme na plátky a odkrojíme z nich kůru. Plátky pomeranče rozložíme na rozehřátou pánev posypanou třtinovým cukrem. Až začne pomeranč karamelizovat, zalijeme pomeranče brandy a zapálíme. Poté co oflambujeme pomeranč, necháme ho vychladnout a naklademe jej na koláč. Ozdobíme mátou a dáme do lednice ztuhnout.