Head
- kost 1 kg
- krk 500 g
- voda 4 l
- bobkový list 2
- nové koření 6
- mrkev 200 g
- petržel 200 g
- celer 100 g
- cibule 1
- česnek 4
- rajče 1
- petržel
- sůl 1 ML
Postup přípravy
- Umyté kosti s krky vložíme do studené vody a přivedeme k varu – průběžně sbíráme pěnu (kalí vývar). Po cca 15 minut snížíme var a přidáme sůl a koření. Po hodině přidáme očištěnou zeleninu a vaříme ještě 1,5 hodiny. Poté vývar scedíme – nakrájíme zeleninu a obereme maso. Před podáváním přidáme petrželovou nať a těstovinu.
- Strouhaná těstovina: Vše spojíme a vypracujeme v tvrdší těsto. Následně nastrouháme na hrubším struhadle. Vložíme do vroucí vody – vaříme cca 5 minut. Následně scedíme.