Marináda
Head
Postup přípravy
- Bůček si nakrájíme na tenké nudličky velikosti malíčku. Z česneku, citronové trávy, rybí omáčky, oleje, sójové omáčky, cibule, třtinového cukru, soli a pepře se připraví marináda na maso, která se rozemele. Maso marinujeme 24 hodin. Poté masem naplníme speciální grilovací mřížky a ugrilujeme. Maso můžeme dochutit sezamem. Maso podáváme s nudlemi, zálivkou a čerstvými bylinkami.
- Omáčka: Smícháme 1,5 litru převařené vody s palmovým cukrem a necháme rozpustit. Poté přidáme pepř a rybí omáčku. Vedle v mističce smícháme pokrájené chilli papričky zbavené semínek, nadrobno pokrájený česnek a jablečný ocet. Poté vše smícháme dohromady.
- Nudle uvaříme ve vroucí vodě a po uvaření je propláchneme ve vlažné vodě, abychom je zbavili škrobu a aby se nám neslepily dohromady. Na salát použijeme bylinky, na tenké plátky nakrájenou mrkev, kedlubnu, výhonky, a hlavně spoustu koriandru a perily, ty dodají tu správnou asijskou chuť.