Head
Postup přípravy
- Krevety naložíme do připravené marinády z 0,1 dcl olivového oleje, 3 stroužků česneku, půl čajové lžičky chilli, 3 snítek čerstvého nasekaného koriandru, špetky soli, špetky pepře, 1/3 citrónové šťávy a špetky sušeného zázvoru.
- Na másle orestujeme 1 šalotku nakrájenou najemno, zalijeme zhruba 2 dcl bílého vína a necháme zredukovat, poté přidáme 2 stroužky česneku, špetku chilli, špetku soli a nasekanou čerstvou petržel.
- Pečivo připravíme z 2,5 hrnku hladké mouky, lžičky soli, sáčku sušeného droždí – zalijeme vlažnou vodou a necháme vykynout. Poté vytvarujeme bagetky, potřeme vejcem a pečeme na 220 ˚C asi 15 minut.