Postup přípravy
- Do vepřových kotlet uděláme nožem kapsu, naplníme slaninou, z obou stran osolíme a naložíme do marinády. Marinádu uděláme ze dvou lžic hořčice, dvou lžic medu, špetky soli, špetky pepře a trošky vody. Prohřejeme na malé pánvičce, necháme vychladnout a zalijeme touto marinádou naplněné kotlety. Necháme marinovat aspoň 2–3 hodiny. Naložené kotlety opečeme zprudka na rozpálené pánvi asi minutu z obou stran a pak vložíme kotletky do rozehřáté trouby dopéct na 180 °C cca na 10–15 minut. Poté podáváme.
- Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, uvaříme v osolené vodě. Uvařené brambory scedíme, nakrájíme nadrobno jarní cibulku a přidáme ji do brambor, ještě přidáme na malé kostičky nakrájené máslo asi 100 g a vše rozmačkáme.
- Na omáčku si opečeme dvě celé hlavy česneku v troubě na 180 °C cca hodinu, poté vyndáme z trouby, vymačkáme česnek na pánev, zalijeme smetanou osolíme dle chuti, povaříme a podáváme.