Suroviny
Postup přípravy
- Steak: Naložíme si kuřecí prsa do oleje s grilovacím kořením, chvilku necháme odležet a poté na pánvičce osmahneme cca 3 minuty z každé strany, dokud steak nebude hotový.
- Opékané brambory: Brambory neloupeme, jen je opláchneme, nakrájíme na čtvrtky a dáme chvilku povařit. Poté brambory slijeme, vyskládáme na plech, osolíme, opepříme a dáme do trouby na 190 °C a kontrolujeme, aby se nám nespálily, a dozlatova pečeme, aby měly křupavou krustu navenek, a uvnitř byly krásně měkké.
- Žampionová omáčka: Žampiony si nakrájíme na čtvrtky a z nich poté uděláme tenké plátky. Mezitím si na pánvi či hrnci rozpálíme máslo či olej, na kterém je budeme smažit. Až nám žampiony na pánvi krásně povolí a zesklovatí, posypeme je podle chuti houbovým kořením, trošku posolíme a opět chvilku smažíme. Poté zalijeme žampiony smetanou ke šlehání a za stálého míchání čekáme, až nám omáčka trochu ztuhne.