Suroviny
- kuřecí maso 4 ks
- žampion 150 g
- cibule 1 kus
- máslo
- pepř 6 kus
- nové koření 6 kus
- bobkový list
- tymián
- mouka 1 lžíce
- kuřecí jogurt
- marmeláda
- šlehačka 100 ml
- zakysaná smetana 3 lžíce
- sůl
Postup přípravy
- Maso jen zlehka naklepeme. Osolíme a bohatě posypeme tymiánem z obou stran. Do pánve vložíme dvě lžíce másla a maso zprudka orestujeme do zlatavé barvy. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, žampiony pokrájené nahrubo a všechno koření. Přidáme bujón, podlijeme deci vody, přiklopíme poklicí a dusíme doměkka asi 20 minut. Poté kuřecí vyjmeme a udržujeme v teple.
- Žampiony přemístíme do rendlíku. Smetanu a kysanou smetanu rozšleháme s moukou a trochou vody. Nalijeme do výpeku v pánvi, přidáme džem, provaříme asi 10 minut a podle chuti dosolíme. Nakonec zjemníme plátkem másla. Přecedíme na žampiony v rendlíku a spolu ještě krátce prohřejeme.
- Podáváme s těstovinami, které na talíři pokapeme citronovou šťávou. Ozdobíme plátky citronu a snítkou čerstvého tymiánu.