Omáčka
- kuřecí maso 1.5 kg
Noky
- brambory 1 kg
Noky
- vejce 5 ks
Omáčka
- tavený sýr 6 ks
- mléko 750 ml
Noky
Suroviny
Postup přípravy
- Na rozpáleném olivovém oleji zprudka usmažíme osolené a opepřené kuřecí maso, které zalijeme mlékem a vzápětí přidáme tavený sýr, který necháme pozvolna rozpustit. Neustále mícháme, snížíme teplotu a necháme probublávat, aby se vytvořila omáčková konzistence.
- Ve vedlejším hrnci necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, poté přidáme špenát, osolíme, opepříme, prolisujeme česnekové stroužky a nakonec přidáme dvě vejce.
- Uvařené brambory ve slupce oloupeme a nastrouháme nahrubo do misky. Přidáme hrubou mouku, sůl, tři zbylá vejce a uhněteme těsto na bramborové noky. Do osolené vroucí vody vložíme noky, které lehce ode dna promícháme a vaříme 8 – 10 minut. Noky opatrně scedíme a hned podáváme spolu s omáčkou a se špenátem.