Suroviny
Postup přípravy
Založíme si na vývar kořenovou zeleninu plus kuřecí zbytky a pomalu táhneme alespoň 2-3 hodiny. Když je vývar téměř hotov, připravíme si jíšku z másla a mouky (cca 3 lžíce). Když je jíška téměř zlatavá, ihned ji zalijeme vývarem. Mícháme, přidáme brambory na kostičky, na čtyři porce stačí tři brambory. Osolíme, opepříme. Když jsou brambory doměkka, přidáme den předem naložené houby. Přivedeme k varu, přilijeme smetanu a opět mírně provaříme. Opatrně ochutíme cukrem, octem a solí. Pak si natrháme čerstvý kopr, který ve finále zamícháme do polévky a již nevaříme. Trochu čerstvého kopru si necháme na ozdobu. Před podáváním si připravíme octovou vodu a uděláme do každé porce ztracené vejce, stačí tři minutky varu a můžeme podávat.