Suroviny
- kukuřice (vakuovaná) 6
- bílá cibule
- limetka 2
- česnek 3 stroužky
- tymián 2 ML
- kajenský pepř
- smetana na vaření 300 ml
- jalapeños 3 PL
- bílá paprika 3
- koriandr svazek
- sterilovaná kukuřice
- slanina
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Kukuřice seřežeme z klasu a nakrájíme na kousky. Do hrnce dáme olej a necháme zesklovatět cibuli. Pak přidáme česnek, nakrájenou kukuřici, sůl, pepř, lžičku kajenského pepře, tymián a zarestujeme. Podlijeme asi 600 ml vody a necháme 15 minut vařit. Poté přidáme smetanu a necháme dalších 10 minut vařit. Nakonec přidáme šťávu z jedné limetky a vše pořádně rozmixujeme na hladký krém.
- Mezitím, co se vařila polévka, připravíme jalapeño pyré. Bílé papriky nakrájíme na proužky a na trošce oleje restujeme v rendlíku. Přidáme také jalapeño a podlijeme asi 1 dcl vody. Necháme vařit, dokud není paprika úplně měkká. Pak dochutíme cukrem a solí. Přidáme ještě koriandr a vše rozmixujeme.
- Slaninu si nakrájíme na malé kostičky a opečeme ji na pánvi, aby měla barvu. V misce si smícháme slitou kukuřici z plechovky, koriandr, limetkovou šťávu a lehce osolíme. Do talíře dáme kukuřici s koriandrem, opečenou slaninu, jalapeño pyré a přeléváme horkou polévkou.
Autor receptu: Martin Werner