Head
- krůtí prsa 1-1,2 kg
- batát 2
Omáčka na bulgogi
- kiwi ( - volitelné ) 1
Head
- rajče
Omáčka na bulgogi
- sójová omáčka 10 lžic
Head
Omáčka na bulgogi
- sezamový olej 3 lžic
- rýžové víno ( - volitelné ) 4 lžic
- třtinový cukr 4 lžic
- pepř 1 lžička
- sůl 1 lžička
Postup přípravy
- Maso nakrájíme na malé plátky o průměru 5–6 cm a tloušťce 3 mm. Do mísy dáme všechny koření, tekutiny a čtyři lžíce vody, dobře promícháme. Dále nastrouháme ovoce a cibuli, opět promícháme. Hovězí dáme do plastového pytlíku a přelijeme marinádou, kterou necháme alespoň dvě hodiny působit. Na pánvi opečeme.
- Mezitím si dáme vařit brambory spolu s batáty do osolené vody. Po uvaření rozmixujeme a přidáme mléko a máslo. Na rozpálené pánvi rozpustíme máslo a orestujeme rajčata, která ke konci malinko posypeme solí.