Suroviny
- červená paprika 7
- kuřecí vývar 2 l
- olivový olej 2 ML
- bazalka 1 hrst
- ricotta 1
- bobkový list
- nové koření
- česnek
- cibule
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Dáme si péct papriky do trouby na 180 °C do „zčernání“. Po upečení vyjmeme papriky a oloupeme je. Připravíme si hrnec, ve kterém na lžičce olivového oleje opečeme bobkový list, cibuli na větší kusy a celý česnek. Papriky si rozmixujeme a dáme do hrnce, postupně přilíváme předem připravený kuřecí vývar, pro vegetariány může být zeleninový.
- Chvíli povaříme. Následně přepasírujeme a krém máme hotový. Na ozdobu si nakrájíme čerstvou papriku na kostičky a podáváme s kousky ricotty a bazalkou.
Autor receptu: Pavlína Krejčí