Head
Špenát
- listový špenát -
- cibule -
Head
- divoké koření -
- sádlo ( - volitelné ) -
Head
- česnek -
Postup přípravy
- Vepřovou krkovici nakrájíme na třícentimetrové plátky, maso zatáhneme na pánvi a přesuneme do pekáče. Dle libosti okořeníme, pomažeme hořčici, podlijeme trochou vody a hodinu až dvě pečeme do změknutí. Poté maso vyndáme a šťávu zahustíme trochou hladké mouky.
- Špenát: Nadrobno nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na pánvi, poté přidáme špenát, drcený česnek, osolíme a opepříme. Nakonec vyklepneme vajíčko, které zamícháme do špenátu, aby bylo vidět. Maso podáváme s bramborovým knedlíkem a špenátem.
- Polotovar na bramborový knedlík připravíme dle návodu na obalu.