Pečená zelenina
- zelí 300 g
Head
Pečená zelenina
- dýně Hokkaidó 1/2
- slunečnicový olej
- máslo 100 g
- kmín
- drcený kmín
- ocet 2 PL
- sůl
Postup přípravy
Maso nakrájíme a naklepeme, potřeme olejem, osolíme, opepříme, zastříkneme lihovým octem. Dáme do chladu na cca 3 hodiny. Steaky vytáhneme z ledničky a zprudka opečeme na ohni 2–3 minuty. Servírujeme na teplém talíři s pečenou zeleninou a syrovým domácím kysaným zelím. Na plech vymazaný olejem rozprostřeme nakrájenou zeleninu, posypeme solí, kmíny, poklademe plátky másla. Dáme péct na 180 °C 29 minut. Poté teplotu snížíme na 140 °C, přidáme ocet a podlijeme vroucí vodou, dopékáme 30 minut.