Suroviny
- kaštan 600 g
- vývar 1.5 l
- cibule 1
- česnek 3
- šalvěj 8
- tymián 1 PL
- kokosové mléko 500 ml
- bílé víno 2 dcl
- máslo 4 PL
- olivový olej 4 PL
- pepř
- lanýžový olej
Postup přípravy
Ve větším hrnci rozpustíme máslo a olivový olej. Přidáme cibuli a česnek a opékáme na nižším plameni delší dobu, dokud není cibule lehce zlatavá. Pak přidáme kaštany a opékáme pomalu dalších deset minut. Neopékáme zprudka, abychom nepřepálili olivový olej a nespálili česnek. Přidáme bílé víno a čerstvé bylinky, promícháme a necháme alespoň deset minut probublat. Poté přidáme kokosové mléko a vývar. Přivedeme k varu a společně provaříme dalších 10 minut. Poté rozmixujeme v mixéru do jemného krému. Nakonec jen dosolíme dle chuti, opepříme a servírujeme na talířích s lanýžovým olejem. Jako křupání si můžeme pár upečených kaštanů nakrájet na tenké plátky a osmažit na oleji podobně jako chipsy. To stejné můžeme udělat s lístky šalvěje.