Suroviny
Postup přípravy
- Krém: Do jedné mísy dáme smetanu a vyšleháme, do druhé dáme máslo, kondenzované mléko a vyšleháme, přidáme k tomu dvě mascarpone, vyšlehanou smetanu a jemně zašleháme, poté krém dáme do lednice.
- Korpus: Žloutky s oběma cukry vyšleháme do pěny, postupně přidáme olej, mléko, kakao, prášek do pečiva. Z bílků ušleháme sníh a přidáme k těstu. Z takového množství těsta uděláme 2 plechy korpusu. Dáme péct do vyhřáté trouby na čtvrt hodiny na asi 180°C. Necháme vychladnout.
- Pak sklenicí tvoříme kolečka. Zbytky v míse rozdrobíme najemno.
- Na porci potřebuje tři kolečka. Každé namažeme krémem a vrstvíme na sebe. Celý dortík ještě namažeme krémem, na bok dortíku dáme rozdrobeny korpus a vrch ozdobíme lupínky z kokosu a malinou. Celkem vznikne asi deset dortíků.
- Malinovou omáčku si vytvoříme tak, že si uděláme lehký karamel z cukru, přidáme mražené maliny a část čerstvých a dáme vařit. A za stálého míchaní hlídáme hustotu. Přidáme vymačkanou limetku a trochu cukru a uděláme sladkokyselou omáčku. Vaříme deset minut, ze sporáku stáhneme, když je omáčka hustá. Kvůli semínkům ještě přecedíme a takto připravenou omáčku servírujeme s dezertem na talíř.