Roláda
- kachní prsa 750 g
- slanina 150 g
Roláda
- vejce 3
Nádivka
- petrželová nať
- kachní játra 100 g
- podravka
Špenát
- mangold 100 g
- podravka 50 g
- mladé pampeliškové listy 50 g
Roláda
- cibule 1
Špenát
- šalotka 3
- česnek 3
- smetana ke šlehání 250 ml
- hladká mouka
- máslo
Roláda
- folie
Postup přípravy
- Kachní prsa bez kůže nařežeme podélně a naklepeme jako řízek. Folii na pečení poklademe plátky slaniny, položíme na ni kachní prsa, vrstvu nádivky asi centimetr vysokou, doprostřed dáme vařená oloupaná vejce. Roládu ve fólii zabalíme a dáme péct na 20 minut na 200 °C. Pak folii odstraníme a necháme dopéct dozlatova.
- Nádivka: Do mísy dáme na kostky nakrájené rohlíky, smícháme s nadrobno nakrájeními játry podušenými na cibulce spolu s nadrobno nakrájenou slaninou, přidáme vejce, nadrobno nasekanou petrželovou nať, dochutíme podravkou bez glutamátu, pepřem a dobře promícháme, až se hmota spojí a plníme roládu.
- Na olivovém oleji si zpěníme nadrobno nakrájenou šalotku, do které přidáme nařezaný mangold, kopřivy a pampelišky a dusíme jako špenát, podlijeme jej vývarem. Dochutíme kořením a protlačeným česnekem, zjemníme smetanou, zaprášíme trochou mouky, na závěr přidáme plátek másla, aby se rozpustil, a už nedusíme.