Suroviny
- kachní prsa 5 ks
- povidla 2-3 PL
- šalotka 1
- jablko 1
- jasmínová rýže
- koření dle libosti
- fazolové lusky 1
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Kachní prsa opečeme na suché pánvi z obou stran, poté vyjmeme. Do výpeku přidáme šalotku, oloupané a nakrájené jablko necháme zkaramelizovat, můžeme přidat cukr dle chuti. Poté zalijeme kachním vývarem, přidáme povidla, povaříme, ochutíme solí a pepřem. Nakonec omáčku přecedíme přes cedník, na mírném plamení zredukujeme a ochutíme.
- Jasmínovou rýži necháme chvíli osmažit na olivovém oleji, poté přidáme vodu dle potřeby, osolíme a vaříme doměkka.
- Škvarečky: Kachní kůži nakrájíme na kostičky a opražíme na suché pánvi, poté přidáme lusky, osolíme a opepříme.