Head
- voda 3 l
- kachní 1/2
Domácí nudle
- vejce 2
Head
Postup přípravy
- Ve vodě vyvaříme kachnu, cca 2,5 hodiny. Poté kachnu vytáhneme a do vývaru přidáme všechnu zeleninu a koření; vaříme cca 30 minut. Následně z polévky vytáhneme kořenovou zeleninu, rozmačkáme a vrátíme zpět. Kachnu nakrájíme na malé kousky, maso přidáme do polévky. Vmícháme jíšku a chvíli povaříme.
- Domácí nudle: Nasypeme oba druhy mouky na hromádku, uprostřed vytvoříme důlek a vyklepneme vejce a žloutek. Krouživým pohybem rozmícháme. Ručně zpracováváme těsto, dokud není spojené. Namoučníme, zabalíme do fólie a dáme na 20 minut do ledničky. Poté těsto rozválíme a vytvoříme nudle.
- Servírování: Nudle dáme do hlubokého talíře, zalijeme polévkou.