Suroviny
- kachní droby (játra, srdce, žaludky, krk a křídla)
- kořenová zelenina
- cibule
- česnek
- máslo
- strouhanka
- hladká mouka
- majoránka
- vejce
- muškátový oříšek
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Do 5 litrů vody dáme vařit kachní droby spolu s kořenovou zeleninou a kořením. Část jater nameleme do misky, přidáme sůl, pepř, majoránku, česnek, máslo a celé vejce, ručně promícháme. Celou směs smícháme se strouhankou do tuhé konzistence, aby šly tvořit knedlíčky.
- Uvařené droby scedíme, obereme maso, které přidáváme do polévky, přidáme pokrájenou zeleninu na kostičky, zavaříme játrové knedlíčky a na konec zahustíme máslovou jíškou. Celou polévku povaříme dalších 10 minut a podáváme.
Autor receptu: Ivana Křížová