Suroviny
Postup přípravy
- Kozí sýr promícháme se smetanou v nádobě vhodné do mrazáku a dáme na 30 minut mrazit, pak směs naškrábeme vidličkou a dáme mrazit ještě na jednu hodinu. Během té doby směs ještě dva krát zpracujeme vidličkou, jako bychom dělali granitu.
- Máslo rozehřejeme v hrnci nebo velkém rendlíku, pak na něm opečeme doměkka šalotku a česnek, stačí čtyři minuty. Poté zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Přidáme hrášek a rozmarýn, promícháme, přiklopíme a necháme probublávat 3-4 minuty, aby hrášek změkl, ale příliš neztratil barvu. Vyjměme rozmarýn, případně osladíme a promixujeme tyčovým mixerem. Osolíme a opepřeme. Podáváme s mraženým kozím sýrem, drceným pepřem a výhonky.