Head
- petržel - -
Játrové knedlíčky
- vejce 1 ks
- petrželová nať - -
- sůl - -
Head
- petrželová nať - -
- sůl - -
- pepř - -
Postup přípravy
- Do hrnce s vodou vložíme hovězí směs na polévku, přidáme zeleninu, cibuli se slupkou a česnek. Polévku vaříme na mírném ohni až tři hodiny. Poté polévku scedíme a maso a zeleninu nakrájíme na kostičky a vrátíme zpět do polévky. Dochutíme soli a pepřem.
- Játrové knedlíčky: Játra očistíme, oloupeme česnek. Do mísy dáme játra, rozmačkaný česnek, strouhanku, majoránku, sůl, pepř a vše rozmixujeme. Pomocí kávové lžičky tvoříme knedlíčky, které zavaříme do vroucí vody, než vyplavou na povrch.