Head
- hovězí žebra 300 g
Játrové knedlíčky
- majoránka 1 PL
Head
- mrkev 1
Játrové knedlíčky
- pepř ½ ML
Head
- petržel 2
Játrové knedlíčky
- sůl 1 ML
Head
Postup přípravy
- Veškeré ingredience dáme do 4 litrů studené vody a dáme pozvolna vařit na 3 hodiny. Poté přelijeme, přidáme zeleninu nakrájenou na kostičky a čerstvou petržel.
- Játrové knedlíčky: Játra pomeleme, přidáme česnek, majoránku, sůl, pepř a zahustíme strouhankou dle potřeby, abychom mohli vytvořit knedlíčky. Podáváme k polévce.
- Domácí nudle: Mouku a vejce smícháme a vytvoříme těsto, které vyválíme na tenký plát a necháme uschnout. Poté krájíme na 5cm pláty, které dáme na sebe – krájíme jemné nudličky a necháme usušit na vále. Vaříme v osolené vroucí vodě.