Játrové knedlíčky
- kuřecí játra 500 g
- vejce 1 ks
Head
- celer 1 ks
Játrové knedlíčky
- česnek 2 ks
Head
- hovězí maso 500 g
- špeková kost 1 ks
Játrové knedlíčky
Head
- nové koření 4 ks
- černý pepř 8 ks
- petržel
- sůl
Postup přípravy
Kořenovou zeleninu očistíme, oloupeme a dáme do hrnce. Přidáme maso a koření, zalijeme vodou a dáme vařit na mírný plamen. Táhneme cca 3 hodiny. Mezitím si připravíme játrové knedlíčky. Játra rozmixujeme, přidáme koření, vejce a strouhanku. Necháme odpočinout v lednici cca 30 minut. Ze směsi vytvarujeme kuličky a vložíme je do vroucí osolené vody, kde je vaříme cca 15 minut.