Suroviny
- hovězí krk
- hovězí kosti
- mrkev 1 ks
- petržel 1 ks
- celer
- bobkový list 4 ks
- nové koření 6 ks
- cibule 1 ks
- kuřecí játra 500 g
- vejce 2 ks
- majoránka
- strouhanka
- česnek 2-4 ks
- mouka 300 g
- voda 200 ml
- olej 4 PL
- sůl 1 ML
- olej 3-4 PL
- pepř
Postup přípravy
Hovězí krk, kosti, bobkový list, nové koření a cibuli dáme společně vařit do změknutí masa. Zvlášť nastrouháme mrkev a celer a dusíme na oleji. Hotový vývar scedíme, maso nakrájíme a vše spojíme a dochutíme. Kuřecí játra očistíme a rozmixujeme najemno, přidáme vejce, majoránku, česnek, strouhanku, petržel. Smícháme a tvoříme knedlíčky. Vaříme v osolené vodě, než vyplavou na povrch. Na nudle si připravíme mouku, vejce, sůl, vlažnou vodu, olej. Smícháme a vypracujeme těsto, které tence vyválíme, nakrájíme na dlouhé plátky a po uschnutí krájíme nudličky. Vaříme v osolené vodě asi 5 minut.