Játrové nočky
- česnek 1 stroužek
Head
- petržel 2 snítky
Játrové nočky
Head
- celer 1/2
Játrové nočky
Postup přípravy
- Dáme vařit hovězí oháňku s morkovými kostmi, trvá to přes dvě hodiny. Poté polévku přecedíme, maso vyjmeme. Vložíme omytou, pokrájenou zeleninu. Obereme uvařené maso a vložíme je zpátky do polévky. Polévku podáváme s uvařeným játrovými nočky a domácími nudlemi, posypeme čerstvou petrželkou.
- Játrové nočky: Nameleme játra najemno a vložíme do misky. Přidáme majoránku, česnek, pepř, sůl, vajíčko a trošku strouhanky.
- Domácí nudle: Zpracujeme těsto s troškou vody, které poté na vále vyválíme. Necháme proschnout. Poté nakrájíme na drobné nudličky, které opět necháme proschnout a poté uvaříme ve vroucí osolené vodě.