Head
- hovězí hrudí 1/2 kg
- mrkev 1
- petržel 1
- celer 1/4
- cibule
- libeček
- nové koření 4
- bobkový list 1
- pepř
- hovězí bujón 1
Postup přípravy
- Maso opláchneme a dáme do hrnce s vodou, dále přidáme očištěnou zeleninu, cibuli, koření, hovězí bujon a půl lžičky soli. Vaříme na mírném ohni 2 hodiny. Mezitím si připravíme domácí nudle.
- Domácí nudle: Na vál dáme 4 polévkové lžíce hrubé mouky, do toho vklepneme vejce, přidáme sůl a zpracujeme v polotvrdé těsto, abychom z toho mohli vyválet co nejtenčí placku. Vyválenou placku necháme asi 1 hodinu sušit. Poté nakrájíme asi na 3cm pruhy a dáme na sebe, v půlce přeřízneme a opět dáme na sebe a v půlce opět přeřízneme. Nakrájíme co nejtenčí nudle. Nakrájené nudle dáme do síta a pořádně prosejeme, abychom se zbavili přebytečné mouky.
- Mezitím si vyndáme maso a zeleninu z polévky a přecedíme. Maso a zeleninu pokrájíme a vrátíme zpět do polévky. Polévku přivedeme k varu a přidáme domácí nudle, necháme vařit