Suroviny
Postup přípravy
- Do hrnce se studenou vodou vložíme hovězí žebro, přidáme pepř, sůl, nové koření a cibuli. Pomalu přivedeme k varu a zvolna vaříme minimálně 2,5 hodiny. Kořenovou zeleninu nakrájíme na kousky. Vývar přecedíme, přidáme kořenovou zeleninu a kapustu – necháme 30 minut vařit. Nakonec přidáme nudličky a vaříme 3 minuty. Na závěr přidáme bylinky.
- Játrová zavářka: Očištěná játra, vajíčko, strouhanku, majoránku, česnek, sůl, pepř – vše rozmixujeme. Lžičkou tvarujeme ze zavářky nočky a vkládáme do vývaru – vaříme 5–10 minut.
- Domácí nudle: Z vejce a hrubé mouky vypracujeme těsto. Těsto vyválíme do tenké placky, necháme chvilku oschnout. Nakrájíme placku na nudličky.