Suroviny
Bramborové knedlíky
- brambory 1 kg
- dětská krupička 200 g
- polohrubá mouka
- vejce 2
- sůl
Postup přípravy
- Maso nakrájíme na kostky, osmažíme na sádle, poté přendáme do pekáče. Cibuli a česnek necháme zesklovatět a poté přidáme k masu do pekáče. Zalijeme vodou a přidáme papriku. Přiklopíme pekáčem a dáme do trouby na maximální teplotu 250 °C cca na půl hodiny. Necháme zavřené a přiklopené nejlépe přes noc do rána. Druhý den dochutíme a zahustíme nastrouhaným chlebem.
- Bramborové knedlíky: Brambory uvaříme ve slupce a necháme vystydnout. Poté nastrouháme na jemném struhadle nebo propasírujeme, přidáme vejce, krupici a trochu polohrubé mouky, zamícháme. Vypracujeme knedlíky a vaříme ve vroucí vodě 30 minut.
- Podáváme s dušeným špenátem, uvařenou rýží a bramborovým knedlíkem.
Autor receptu: Ivana Kučerová